Bli medlem knapp

Abbor

Arten alle kjenner igjen, med sin grønne kropp med svarte striper og røde finner. Fiske etter stor abbor kan være en stor utfordring, det være seg om man prøver fra båt, isen, eller fra land.

Asp

Asp er den eneste rene rovfisken i den norske karpefamilien. Plasket av jagende storasp kan få enhver til å begynne å skjelve av fiskelyst, men det er ikke mange steder i Norge den finnes.

Brasme

Stor brasme er en seig fighter på lett utstyr, og er en typisk sommerfisk. Et ettertraktet bytte for mange meitere. 

Flire

Flira er brasmas lillebror som dessverre kan være vanskelig å skille fra storebroren til tider. En sommerfisk der store eksemplarer kan dra godt på lett utstyr. 

Gjedde

Selve prototypen på en rovfisk, og den største av artene i NMUs specimenkonkurranse. Kan fiskes med en rekke metoder gjennom hele året.

Gjørs

Abborens storebror kan være et krevende bytte for den ivrige meiter på sene sommerkvelder. Agnfisk er aldri feil 

Gullbust

Gullbusten er vederbukens og stammens lillebror, torpedoformet og slank med god appetitt for alt som kommer flytende i strømmende vann.

Harr

Kanskje den norske laksefisken som er mest aktuell å meite etter. En flott fisk med en nydelig ryggfinne som kan gi god sport i strømmende vann.

Karpe

Meitefiskets formel 1. Stor, sterk og vanskelig å lure. Fiskes i sommerhalvåret med en god porsjon tålmodighet, men når fisken først er kroket venter en uforglemmelig kamp.

Karuss

Målet for den tålmodige meiteren. Denne fisken kan gi enhver meitefisker grå hår i hodet der den gjentatte ganger kan svømme forbi og på agnet uten å ta. 

Lake

Norges eneste torskefisk i ferskvann liker kulde best, og kan meites fra land eller isen i den kalde årstiden. 

Mort

Kjent som en pest og en plage mange steder hvor man er ute etter annen fisk, men stor mort er noe av det mest krevende å fiske målrettet etter. 

Røye

Den mest fargerike laksefisken i Norge. Ingen typisk meitefisk, men stor røye er et flott bytte. 

Sik

Laksefiskenes særing - krevende å fiske etter når man jakter etter de store. Kan både meites, fiskes på isen og fiskes med flue.

Stam

Karpefiskenes svar på ørret, og en av meiternes favoritter. Sterk og gald i strøm, og kan fiskes med en rekke metoder. Flytebrødfiske etter stam må prøves! 

Suter

En av de klassiske meitefiskene, og sommerfisken fremfor alle. Umulig å forveksle med annen fisk, og meget sterk og utholdende når man først har den på kroken. 

Sørv

Kanskje Norges vakreste fisk. Ikke så stor - sørv over kiloen er meget stor fisk - men en utfordrende sommerfisk som gir meget god sport på lett utstyr.

Vederbuk

En dorsk og slapp, men tung fighter. Stor vederbuk er en glimrende meitefisk som man kan ende opp med å legge ned mange timer etter. Vederbuk i mellomklassen kan være en god start for ferske meitere. 

Ål

Tas lettest om sommeren i den mørke tiden av døgnet. Langt sterkere enn man skulle tro, og firer man en tomme sitter den ganske snart fast i noe på bunnen. *Arten er fredet

Ørret

Norges mest utbredte fisk kan fiskes med alle metoder. Skal man ha de store må ørreten imidlertid betraktes som en rovfisk.

Top